Wat zijn de verschillende soorten vissen zijn er

Aquariumspeciaalzaak Arnhem

In grotere, meer dan 50 tanks, zijn er meestal meer beheerders en een groter aantal vissen. Grote aquaria zijn er in overvloed in de aquaria van wetenschappelijke en mariene themaparken.

In 1987 waren er ook mini-aquaria. Deze hobby was zeer populair voor en tijdens de jaren 1980. Mini’s worden meestal gemaakt van gerecycleerde of gebruikte aquariumonderdelen. Enkele van de populairste zijn de miniaquariums die van zaagsel zijn gemaakt. Mini-aquarium scholen van vissen zijn vaak te vinden in hobby winkels. Deze aquaria creëren zeer kleine aquariums die nuttig zijn in werkplaatsen en showrooms, seminars in klaslokalen, reizen en recreatieve bezigheden en thuis.

In bloemen leven geen vissen, maar sommige planten kunnen wel in een groot aquarium worden aangetroffen. Hoewel ze er bij veel mensen uitzien als bonsaiboompjes, zijn ze dat niet. Planten in een aquarium groeien in een stimulerende omgeving waarin ze in staat zijn te gedijen en te genezen. Er zijn vele soorten planten in de wereld en één manier om de ene van de andere te onderscheiden is in de manier waarop zij voedingsstoffen gebruiken.

De huidige aquaria zijn gemaakt van speciaal vervaardigde stukken plastic, glas en ijzer. Dit moet een reden tot bezorgdheid zijn voor aquarianen, omdat bekend is dat plastic giftig is. Sommige soorten zijn superabsorberend, zoals polyethyleen en polypropyleen. Andere zijn dat niet. Superabsorberende kunststoffen zijn ook niet geschikt om waterorganismen te ontlasten. Andere kunnen geïmpregneerd zijn met ftalaten, waarvan bekend is dat ze de hormoonhuishouding van dieren en mensen aantasten, kanker veroorzaken, het vermogen van het lichaam om goed te werken verstoren en zelfs geboorteafwijkingen veroorzaken. Sommige kunststoffen worden van oudsher beschouwd als te giftig om in welke hoeveelheid dan ook te bewaren of in omgevingen waar kleine dieren en kinderen aanwezig kunnen zijn.

De meeste aquaria worden gehouden in plexiglas, maar deze kunnen worden behandeld met een acrylplaat. Deze zijn goedkoop, hebben een levensduur van 5-20 jaar en zijn een probleemloze vorm van aquaristiek. Het voordeel is dat ze minder “vuil” zijn om ongedierte en ziekten aan te trekken. Er kan ook vloeibaar water worden toegevoegd als het alkaliniteitsniveau te laag is.

Opblaasbare tanks of “vleermuis tanks” werden geïntroduceerd op de belangstelling van het publiek in de late jaren 1980 en de vroege jaren 1990. Tijdens de begindagen van de hobby waren “vleermuizentanks” meer algemeen te vinden in mariene themaparken. Veel van de grotere parken hebben nu amusementsgebieden waar mensen dieren kunnen ontmoeten, foto’s kunnen nemen, insecten kunnen houden en kunnen leren om aquariumveilige individuen te zijn. Ze zijn voorzien van goedkopere stukken plastic die rechtstreeks van elkaar kunnen worden gekocht zonder naar een groothandel te hoeven gaan.

De huidige prijzen van deze “booby-trapped” tanks variëren van $20- $100. Zij zijn het best geschikt voor ontwikkelaars van watervogelkwekerijen of waterparken of een tentoonstelling die zich richt tot een volwassen publiek. De reden hiervoor is dat de extra kosten van de tanks de kosten van de ontwikkelingswerkzaamheden aanzienlijk verhogen en niet-gediversifieerde groei kunnen afleiden van het soort amusement dat met dit soort investering gepaard gaat.

Vleermuisbakken barsten niet van het leven. Niet alleen zwemmen zij tussen het water tussen rotsen en kooien, maar zij hebben ook een ondiepe plas water met een zware laag bacteriën. Er zijn wel 400 soorten maden aanwezig, en deze kunnen het water aantasten wanneer het door de behandelde platen en frames sijpelt. Dit is ook een bron van ziekten voor zowel planten als vissen. Sommigen van u herinneren zich misschien nog wel de “Hungry Garbage Basket”-achtige tanks die in pretparken werden aangetroffen, waar rugzakken helium boven de filterboiler werden bevestigd en een lage pH van 5,5 werd gehandhaafd.

De grootste en meest voorkomende constatering van tovenarij in tentoonstellingstanks is nitraatverontreiniging. Dit kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder orkaan geredde vissen die in tanks terecht zijn gekomen. Een “drukbehandeld” aquarium met vissen heeft wellicht geen aangebouwde bak voor waterfiltratie. Het is mogelijk dat deze methode in oplossing direct door het verontreinigde water stroomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.