Waarom is mijn hond agressief,

Hondenbrigade Rotterdam

Honden worden een integrerend deel van vele delen van de samenleving. Zoals honden deel hebben uitgemaakt van de strijdkrachten in het leger, zijn er mensen opgeleid om met honden om te gaan. Bij de politie en als therapiehonden hebben we mensen die zijn opgeleid om met de gevaarlijkste honden om te gaan. In de luchthavenbeveiliging eist Clear alleen dat de honden brigade twee maanden gehoorzaamheidstraining hebben gehad.

Een hond is een hond. Maar styling, grootte en kleur kunnen echt invloed hebben op het gedrag van een hond. De eerste vraag die we onszelf moeten stellen is: Waarom gedraagt mijn hond zich op een licht agressieve manier. Sommige honden zijn gefokt en getraind om zeer agressief te zijn en andere niet. In het proces van hondentraining, moeten eigenaren heel voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat de honden niet overdreven agressief worden.

Zodra we hebben vastgesteld waarom mijn hond agressief is, kunnen we beginnen het probleem op te lossen. Honden zullen blaffen tegen alles wat beweegt. Verwijder de bron van het bewegende ding en de hond zal stoppen met blaffen. Dit is geen bedreiging. Als een hond blaft naar een bewegend voorwerp, zegt hij alleen, “Hé, achteruit, er is iets dat me nerveus maakt.” Als je de bron van de beweging weghaalt, en de hond niet erkent, zal hij leren dat zijn nervositeit oké is.

Nu we de bron van de agressieve beweging hebben verwijderd, kunnen we het commando “Cool” geven. Het cool commando kan gegeven worden wanneer uw hond een dominante gedrag vertoont zoals grommen, snauwen en andere soorten agressieve activiteiten. Wanneer u het commando om Cool te zijn geeft, zal hij gewoon reageren op een niet-agressieve manier. Het leuke van het Cool commando is dat het de hond het gevoel geeft controle te hebben over zijn gevoelens. Hij heeft eigenlijk het gevoel dat hij zichzelf de baas heeft gemaakt.

Het commando Cool kan ook gebruikt worden in een permissieve toestand. Wanneer uw hond de tekenen van angst en/of nervositeit vertoont, kunt u het commando “Cool” geven. In een permissieve staat, voelt een hond dat hij erop kan vertrouwen dat jij de leiding hebt. Als ze de keuze hebben, zouden de meeste honden ervoor kiezen om de leider te zijn.

Wanneer u de mogelijkheid heeft om het gedrag van uw hond op het hogere niveau te controleren, heeft u meer controle over de gemoedstoestand van uw hond.

In de ogen van de hond is een kalme, goed aangepaste hond meer vertrouwd en op zijn gemak met de baas en zijn omgeving dan een hond die erg angstig en onzeker is. Een hond die opgewonden en overprikkeld is, heeft niet hard gewerkt om zijn positie te verdienen. Hij heeft gewoon het gevoel dat hij de baas is.

De mogelijkheid om een hond te hebben die opgewonden is om je te zien, en die je komt begroeten, kan sommige mensen van streek maken. Maar, als je een hond hebt die opgewonden is om je te zien en dat blijft tot je klaar bent met je begroeting, is dat geen probleem. Het is jammer dat sommige honden niet dezelfde opwinding lijken te hebben om u te zien als u of uw kinderen, maar honden zijn erg volhardend.

Lees meer:
Evenementenbeveiliging
Horecabeveiliging

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.