Puppy Verzorgingstips

Trimsalon Uithoorn

De meeste puppies worden uiteindelijk rond hun ogen getrimd. Dit kan echter op elk moment in het leven van een hond gebeuren. Een puppy moet vaak worden getraind om te accepteren dat zijn of haar haar wordt getrimd.

De puppy wordt gewoonlijk geplukt als hij ongeveer 8 weken oud is. afhankelijk van het ras gebruiken trimmers een lange kappersschaar om het gekartelde haar te verwijderen zodra hij klein genoeg is om te worden gehanteerd.het trimmen van de voorn met een scherpe schaar moet gebeuren als hij 8 tot 10 dagen oud is. Puppy’s worden sneller gefokt dan honden en het kan dus nodig zijn dat sommige puppy’s met de hand worden gestript. Handmatig strippen houdt in dat de vacht van de rug van een puppy wordt geplukt; meestal rond de 3 à 4 dagen. Het met de hand strippen van de vacht is een goede manier om zich te ontdoen van dood haar en ook heel goed voor de puppy, omdat hij dan heel gemakkelijk te hanteren is. De meeste trimsalons zullen het gezicht niet met de hand strippen, maar het is een goed idee om met deze activiteit door te gaan tot de puppy één jaar oud is.

Uw puppy moet ook zijn tanden laten schoonmaken om ze klaar te maken voor eten en drinken. Opbouw van tandsteen is de belangrijkste oorzaak van slechte mondhygiëne bij honden, en mogelijk gezondheidsproblemen op lange termijn. Uw dierenarts kan u adviseren of het goed is om de tanden van uw hond te poetsen of niet.

Een andere activiteit die u wellicht nuttig vindt om het verharen van uw hond tegen te gaan, is baden. Voordat u echter de vacht van uw hond borstelt, is het een goed idee om uw puppy te baden. Vaak is het de dierenwinkel of uw dierenarts die u zal adviseren over het baden van uw puppy. De frequentie waarmee u uw puppy in bad doet, hangt af van verschillende factoren, waaronder het ras en de hoeveelheid buitenactiviteiten in de maanden voordat uw puppy thuiskomt. Sommige rassen hebben maar één bad per maand nodig, terwijl andere rassen er meer nodig hebben. Normaal gesproken moet u uw puppy wassen in een milde golf; wat u echter in gedachten moet houden is het soort shampoo dat u gebruikt. Vraag uw dierenarts of de dierenwinkel om advies over welke shampoo u het beste kunt gebruiken.

Was niet alleen het gezicht van uw puppy, maar doe hem ook een bad in warm water met een milde hondenshampoo. Gebruik geen menselijke shampoo, want die kan de huid van uw puppy uitdrogen. Leg een rubberen mat in het bad, zodat uw puppy niet kan uitglijden in het water. Gebruik een handdoek om uw puppy af te drogen, want dit is een zeer belangrijke stap. Borstel uw puppy grondig na zijn bad, want matten zijn erg oncomfortabel voor uw puppy.

Nu zou u klaar moeten zijn om uw hond kennis te laten maken met zijn verzorgingsplaats. Laat iemand uw puppy geruststellen dat hij regelmatig naar de trimsalon gaat, en begin op dat moment met het borstelen van uw puppy. Gebruik in het begin een zachte borstel en daarna hardere borstels. Zorg ervoor dat u een schema opstelt dat voor u werkt en houd uw hond de eerste paar dagen goed in de gaten. Uw puppy zal waarschijnlijk schudden als een blad wanneer u hem voor het eerst in de borstelruimte zet, en dit kan het borstelproces verstoren. Na een paar uur begint u uw hond echt goed te borstelen door de stijvere borstels los te maken en te kammen. Ga pas naar de volgende fase als u de losse haren eruit hebt gekamd. U moet merken dat u het grootste deel van het haar van de schedel tot de punt van de hersenen kunt kammen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.