Paarden Training

Dieren

Indien de afstand in minder dan de voorgeschreven tijd wordt afgelegd, moet het paard van het podium worden gehaald en de figuurtijd tot 4 min worden teruggebracht. Het paard moet de ruiter exact volgen. Indien het paard verder gaat dan het commando van de ruiter, moet de ruiter het paard tot stilstand brengen en moet de ruiter het tempo van het paard gedurende de voorgeschreven tijd aanhouden. De ruiter mag het paard alleen opdraaien, en wel op de bijna onzichtbare binnenlijn. Wanneer de tijd op is, wordt het paard van het podium afgezet en moet het de figuur opnieuw starten, opnieuw achter de ruiter aan. De ruiter moet altijd inschatten hoeveel tijd hij nodig heeft om het paard naar de volgende tijd te brengen. Figuurtijd gemeten in meter-eenheden en ook in een negatief getal (gepuncteerde spraak, niet duur) zijn toegestaan. Wanneer het paard stopt en de ruiter merkt dit op, dan is het hem toegestaan om aan de binnenkant van het paard te stappen, en de figuur tijd op te eisen, boven de down tijd.

Het is toegestaan om elke soort positie of uitrusting te gebruiken, als het gaat om paarden dressuurtraining. Pistons mogen gebruikt worden met het paard en Skins langs de zijkant van de arena, met de ruiter aan de binnenkant en het paard aan de buitenkant. Met Figure time, is het toegestaan om elke vorm van bescherming tegen het paard te gebruiken. De ruiter kan het tuig op- en afstappen, zowel alleen als op het paard, zoals altijd.

De leeftijdsgrens van de rijder is 16 jaar (onder de dienstplicht) en 15 jaar (tijdens school/universiteit/dienst). Het is niet toegestaan om in kleine of middelgrote groepen te rijden, minderjarige kinderen kunnen niet worden opgenomen in de georganiseerde dressuurtraining.

De terugkomst in de shire is de taak op zich: het paard van het schema in de halteplaats terug naar het parcours brengen, Heel stappen en terugkomen, weer op eigen kracht, aan de binnenkant van het paard. Het is niet toegestaan om tijdens het rijden kleding als kilt of schede mee te nemen op het paard.

lees meer

Sporthorses

Aankoopbegeleiding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.