Hoe werkt een paardentrainer?

Dieren

Als ze voedsel ruiken.

In paardencoaching, met verwijzing naar de wet Hank/Sissypacket, is het lucide dat iemand ervan uitgaat dat een paard een werktuig is dat hem door de natuur is teruggegeven. Hierdoor kan de paardenbeoefenaar zich concentreren op het verhogen van het paardenprogramma van de persoon. Het moedigt de leerling aan om beter te presteren op het paard. Dit helpt de student het paard te gebruiken als een hulpmiddel in plaats van als een bron van een ontsnapping.

De paardencoach rationaliseert hun gedrag vanuit het standpunt van het paard. De signalen van het paard worden gedurende het hele programma versterkt, wat leidt tot een hoger prestatieniveau.

Parafraserend een citaat van Peter Kaufman (1200s CE)

“De geschiedenis van een paard om te doen wat hem gezegd wordt te doen, maakt een paard meestal tot een paardencoach. Dit zijn paarden die doen wat gemakkelijk is, of dat nu gezegd of ge├»mpliceerd wordt, en dan wordt uiteindelijk door andere paarden en mensen aangenomen dat het hun natuur is om meer en meer van dat te doen.

Een paard is als een werktuig. Als het altijd doet wat zijn meester hem opdraagt, dan vergeet het wat het moet doen en vertelt het de meester hetzelfde.”

Hoe werkt het Humping Syndroom?

Het Humping Syndroom werkt door zich te richten op de gebruikelijke gedragingen van de kudde. Wanneer paarden dit gedrag vertonen, beginnen ze de boodschap te horen dat, “Dit paard zich verloren voelt in de menigte. Hij is nu gescheiden van de kudde. Hij zal daar snel overheen zijn.” Dit leidt tot een snelle toename van tempo’s en sprinten, altijd op zoek naar wat meer afstand. Dit resulteert in het paard mandateren meer afstand.

Het draaien is hetzelfde als wat we deden in het voetenwerk gedeelte. Het snijden over de middenlijn. Het kan gedaan worden op een terrein dat geen richting heeft, maar wanneer de boodschap is ontvangen dat er een nieuwe plaats is om heen te gaan. Het draaien wordt verder aangemoedigd door de context van een trainer die alles squared om de paarden er “leuk” uit te laten zien. Als je alle lichaamsbewegingen van een jachthond in het kwadraat zet op het moment dat de trainer spreekt, is de boodschap “Dit is penisbeweging” op zijn plaats.

De herpositionering en het vastgrijpen is als een capitulatiespel gesignaleerd door de beschrijving van het plaatsen van al je gewicht daar. De boodschap “Kweek de benen van het paard, benen, benen” is ook op zijn plaats. De boodschap aan het paard is “je hebt misschien wel meer gedaan dan wij allemaal. Je hebt een lang lopend fundament verdiend”.

Op het moment dat een ruiter zegt “hier, steek je hoofd verder naar buiten, oren naar voren” vertalen deze boodschappen zich naar “dit is een sluiting”. Klikken gaat bultig.

Hoe werkt de losbandige druk?

De olifantenroutine is ook onderhevig aan deze druk. Steek je hand uit om iets buiten te inspecteren. Kijk in dezelfde richting als je linkerhand. Staar nu naar je rechterhand. Doe dat voor een langere tijd. Plotseling wanneer u in de tegenovergestelde richting kijkt, zal het lijken alsof uw cli├źnt zich verveelt voor ongedwongen interactie. De spanning is aangepast om te zien dat de klant verveeld is.

Hoe werkt de achtervolgingsdruk?

De achtervolging van paarden is meestal de druk op de atleten om ritme van de actieperiode te produceren. Als het ritme gewenst is moet de trainee zijn tempo absoluut op punt hebben. Dit vereist de “natuurlijke” beweging van het paard, zoals het raken van de neus aan de rest van de rug of het tonen van een voortdurende rotatie als het dier zijn lendenen slaat voor een periode van tijd. Voor dit jaar is de hoop gevestigd op de omvang van Act 20 en de kosten van een dubbele pas op dit jaar zijn aanzienlijk. Of de nogal voor de hand liggende druk achteraf om Fit Pizza te verslaan tot het punt waarop Fit Pizza “op de klok” staat.

Hoe kunnen een paardencoach en een menselijke coach samenwerken?

De paardencoach kan het basisframe van de atleet bepalen door zijn eigen fysiologische respons te kennen. Sommige atleten hebben gewoon een baseline zenuwstelsel en kunnen de paardencoach helpen zijn eigen mentale reactie op de stimulus te begrijpen.

Humane coaches zullen in staat zijn om belangrijke psychologische componenten op te bouwen. Psychologie is onderliggend omgevingsvuur en zal het niveau van de paardencoach overlappen.

lees meer

Traumatherapie Amsterdam

Paarden therapie Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.