Hoe uw hond te trainen

Hondenuitlaatdienst

Het is een groot plezier om een hond te bezitten, want ze hebben zoveel te geven. Het zijn trouwe, liefdevolle en constante metgezellen. Wanneer u op stap gaat met de bedoeling een leuke hondenwandeling te maken, is het belangrijk ook rekening te houden met de behoeften van de hond.

Ik raad u aan de hoogste poot van uw “meest favoriete vriend” te nemen en een ontmoeting te hebben met de eigenaar van een hondenoppasdienst om een professionele en vriendschappelijke relatie op te bouwen. We zullen dan door een screening gaan en als we goedgekeurd worden, beginnen we met de inentingen. We kunnen problemen vermijden door een dierenarts te nemen met een goede doorverwijzing. We kunnen een uitstapje maken naar de dierenarts voor de maandelijkse inentingen van de hond, preventieve medicijnen, ontwormen enz.

Zodra de hond helemaal klaar is voor zijn wandeling, moet u beslissen welke halsband het beste voor hem is. Mijn eerste keuze is een tuigje (geen wurghalsband), omdat het meestal zacht is voor de nek en het gemakkelijker maakt de halsband van uw hond af te doen.

Er zijn allerlei soorten tuigjes op de markt. Op dit moment test ik een hoofdhalsband die om de snuit van mijn puppy past, wat voor mij minder een uitdaging is.

De manier waarop ik het doe is dat wanneer de hond op lijnlengte is, ik aan de lijn opzij stap, zodat de kop van de hond naar beneden wordt getrokken en niet naar voren kijkt. Dit trekt de aandacht van de hond en hij weet dat hij moet vertragen. Tegelijkertijd trek ik de lijn zachtjes omhoog om de aandacht van mijn hond te krijgen.

Er komen nieuwe soorten halsbanden uit, dus het is altijd het beste om met uw dierenarts te overleggen. Deze nieuwe halsbanden zijn echter geen muilkorven en beperken het bijten niet.

Een muilkorf beperkt het bijten en beperkt de mogelijkheid van de hond om zich wijd open te stellen, maar als de bijtrem te hoog is ingesteld, kan dit leiden tot een hond die bijt.

Alle honden uitlaatservice hebben beweging nodig, er kunnen variaties zijn, maar ze moeten allemaal een goede geestelijke oefening hebben. Ik adopteerde een border collie die geweldig was met mentale oefening en hij wist nog steeds een manier te vinden om ergens op te kauwen. Dus wandelden we elke dag met hem aan de leiband en hij stopte met het kauwen op dingen en het graven van gaten en blafte naar auto’s en mensen.

We hielden hem tien minuten aan de lijn zodat we onszelf konden ontlasten. Daarna lieten we hem geduldig aan de lijn trekken en al snel hadden we een hond die blij en goed opgevoed was. We oefenden ook het huis verlaten en thuiskomen tot hij stopte met blaffen en janken. We leerden dat als we de oefeningen zo veel mogelijk oefenden hij de boodschap heel consequent door zou krijgen en dat we het probleemgedrag niet van de ene op de andere dag zouden oplossen, maar met geduld lukte dat wel en hij is nu echt gelukkig en een plezier om te hebben.

Bij zindelijkheidstraining moet je een tapijt of gebied afbakenen waar ze op gaan. Wij hebben onze honden altijd zindelijk gemaakt en een van onze honden kende zelfs de routine en als we thuiskwamen van het werk gingen ze meteen door het konijnenhol.

Ga er niet van uit dat als u de hond mee naar buiten neemt, hij u wel zal laten weten wanneer u weer naar binnen moet, want ik heb mensen gezien die hun hond in het veld aan een boom vastbonden toen ze thuiskwamen. Zie je, het probleem is dat ze het niet volhielden als ze binnen moesten komen en als ze getraind waren zouden ze waarschijnlijk meteen binnen gekomen zijn. Een positieve instelling en trainingstechnieken werken een stuk beter dan negatieve.

Ik geloof dat de meeste honden uitlaatservice willen dat een mens de leider van hun roedel is en als je deze technieken echt wilt begrijpen moet je je hondenvriend voortdurend trainen. Ik probeer het belang van de training thuis te benadrukken, niet alleen voor uw hond, maar u moet ook begrijpen waarom u uw hond traint.

We moeten uw hond leren dat u de Alpha reu of leider van uw roedel bent. Het is de natuur van een hond om de leider of roedelleider te willen zijn. Het kan niet genoeg worden benadrukt dat u de training vanaf het allereerste begin moet volhouden en ervoor moet zorgen dat de andere gezinsleden ook dezelfde technieken leren. Als iedereen de training uitvoert, zal de hond een gelukkig, goed opgevoed lid van uw huis worden in plaats van een onhandelbaar, oncontroleerbaar dier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.