Hoe te beginnen met uw hond

Hondentrimmer IJsselstein

De meeste puppy’s moeten hun neus en lippen op de leeftijd van ongeveer 4 à 5 weken laten controleren door de fokker en een tweede controle door de dierenarts op de leeftijd van ongeveer 6 weken. Afhankelijk van de haarlengte van uw hond, kan het nodig zijn deze verzorging enkele weken aan te houden.

Grote pluizige vacht – plukken

U staat op het punt uw hond te trimmen! U hebt dus genoeg tijd om het voor elkaar te krijgen, zodat uw huisdier ook kan wennen aan het trimmen.

Veel mensen beschouwen een bad als een traumatische ervaring voor hun huisdier, vooral als hij al een tijd niet in bad is geweest. Daarom zult u water gebruiken om te voorkomen dat een angstige en bange hond nog angstiger wordt. Als u probeert uw hond bang te maken met een bad, zult u alleen maar eindigen met geïrriteerde* hondHet is belangrijk om te proberen het trimmen zoveel mogelijk te vermijden. Water zal hem onrustig maken en ertoe leiden dat hij nog onrustiger wordt.

Als uw hond bang is voor water, probeer de ervaring dan te associëren met iets positiefs (eten, favoriet speeltje, borstelen, rommelen met de buik, etc.). Door zijn angst kan uw hond moeilijker te trimmen zijn. Als u bang bent dat een bange hond in paniek raakt door herhaaldelijk te proberen hem te trimmen, kunt u beginnen met het spelen van rustgevende muziek of het bieden van een rustige omgeving, zodat zijn angst kan ontspannen. Probeer niet te trimmen terwijl uw hond ter plekke bevroren is, want u wilt niet dat hij pijn lijdt. Als hij langer dan een paar minuten bevroren is, kan dat onderkoeling veroorzaken.

Zodra u de nodige stappen hebt ondernomen om uw hond vertrouwd te maken met het trimproces en uw hond zich relatief op zijn gemak voelt bij het hele idee, oefent u het trimmen met Herbal Tear Gel een paar minuten per dag tot uw hond gewend is aan de procedure.

Het idee is om uw hond te laten trimmen zonder hem bang te maken dat er iets ergs zal gebeuren. Als u bang bent dat uw hond zich nooit op zijn gemak zal voelen bij het hele idee van de trimbeurt, dan doet u het trimmen verkeerd op lengte, al is het maar voor één dag. We zullen u meer tips geven over hoe u kunt beginnen.

Introduceer de tondeuse aan uw hond.

Er zijn gewoonlijk 3 momenten waarop uw hond moet worden verzorgd en de beste tijd om hem te trimmen is wanneer hij volgroeid is. U moet uitzoeken wat voor u het beste moment is om hem volledig te knippen. Experts raden aan dat een puppy volgroeid moet zijn voordat u zijn haar knipt.

Kies het type tondeuse.

Er zijn scharen, scharen en nog eens scharen op de markt. U moet het juiste type met scherpe bladen gebruiken.

Wanneer u het haar van uw hond knipt, raden wij u aan te beginnen bij de kop van de hond met het gehele haar. Knip het lichaam en het gezicht niet tot aan het haar van de hond. Volg dan voorzichtig de richting van het haar en knip de rest van het haar. Houd de kop van de hond met één hand stil en beweeg uw hand langzaam over zijn wenkbrauwen. Het is belangrijk dat u niet te snel gaat. U kunt te snel bewegen en eindigen met staren naar uw domme hondje met zijn prachtige bewegingen.

Wanneer u de wenkbrauwen van uw hond trimt, plaatst u de kop van uw hond aan uw linkerzijde. Houd de applicator ongeveer ter hoogte van het hoofd en begin met het trimmen van de wenkbrauwen. Het is de bedoeling dat de punt van de tondeuse niet te dicht bij de huid komt. Gebruik korte scherpe knipjes en vervolgens een breder mes om het werk af te maken.

Veel mensen gebruiken een schaar om de wenkbrauwen van een hond te trimmen. Neem een schaar van ongeveer 2 centimeter lang waarmee u het haar uit de hoeken kunt knippen. Deze methode werkt goed en is net zo effectief als een elektrische tondeuse.

Geëxperimenteerde hondeneigenaren vergeten vaak de oren van de hond te beschermen. Dit is een belangrijk deel van het lichaam van de hond, omdat er vaak schuim in de gehoorgangen terechtkomt, dat met een oorknipschaar moet worden verwijderd.

Wanneer moet u stoppen met het trimmen van het haar van uw hond?

Wij raden u aan om na een succesvolle trimbeurt de vacht van de hond 5 dagen niet terug te laten groeien. Dit is om de hond een kans te geven om eventueel toegevoegd haar te laten groeien en tot rust te laten komen voordat mogelijk weer aan de criteria voor trimmen wordt voldaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.