Hoe kies je de juiste ram?

In plaats daarvan (en de correcte procedure voor rituele sucifixatie) wordt een ram gestrest op alle weken van het afkalfseizoen, een draagtijd van ongeveer 6 tot 8 weken. Als je een 2HRA hok opzet en het vrouwelijk schaap van buitenaf voorstelt, en het mannelijk schaap gebruikt als conditioneringskracht, zal hij blijven komen. In uw pen met 2 kalveren voelen de rammen zich comfortabel genoeg om zich te vestigen, te bevallen en te blijven. (De enige vereiste voor deze latere praktijk is een gecontroleerde omgeving in het hok, waar de stemming van de dieren niet van dag tot dag verandert. De beste omgeving is waar niet te veel waterpolo is, maar ook niet te veel shoarrwook. Als je je systeem eenmaal hebt opgezet, kun je heel weinig tijd besteden aan de fysieke voorbereiding en binding, zolang je maar een stabiele kudde hebt).

U kunt uw eerste ram al kopen voor 1.000 lei (10 tot 15€). Een grotere ram, met zijn 40 uur half-licht/half-donker inspectiewandelingen, kost tussen de 10.000 en 15.000 (60 – 80€). Een meer ervaren ram kan 40.000 kosten. Een zeer ervaren schapenhouder zou een investering van 10 miljoen euro (20-60 euro) kunnen doen, de beste van 100 miljoen euro (220-480 euro). Maar in dat geval is het waarschijnlijk extra werk om te trainen (een investering van 6M-10M), en op sommige plaatsen kan de inspanning groter zijn.

Momentum engineering geïnteresseerd 3 camera 20130401

Uw schaapkuddes hebben ten minste 2 soorten strooisel nodig: wol en haar/dons (of een pluk van beide)

Bont: dierlijke produkten zijn zeer dik, maar wol kan men zeker maken van de pasvorm en het troostende effect. Ga ervan uit dat haar zachter is, een “knapperiger” en een minder temperatuurgevoelig materiaal. Ook bont is enorm, voer een radicale verandering uit, en zowel wol als dons zullen veel merkbare capillaire werking hebben. Het haar van de ram moet dik zijn en comfortabel om op te slapen. Cupratiewol , de meest verkoopbare wol van buiten (te koop samen met lamsvellen en wol van schapen op de wolproducerende heuvels). Elke wol is goed (maar zorg ervoor dat ze niet te zwaar is om in te pakken).

Gewikkelde wol is als grondstof (10 kg of zo) verkrijgbaar in de Rumi-san mart bij het personeel van de Dragns en Windshells wolindustrie.

Ook alle wol-loterijen hebben het als grondstof.

Wol is erg warm. De wollen sokken passen als gewone enkellaags sokken (je hebt er 2-3 nodig). Ze bevatten Yohimbine om energie te geven. U kunt van tijd tot tijd wat tests doen op uw plaatselijke wol-boerderij.

U vraagt het zich misschien af (niet meer): hebben schapen een natuurlijke afkeer van baden? Dit is een veelgestelde vraag, maar…

Lees meer..

Begrazing met schapen http://schapenvanmajo.nl/begrazing-met-schapen/

Begrazing http://schapenvanmajo.nl/begrazing/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.