Hoe houdt u uw hond gezond

Hondentrimsalon Zundert

De meeste puppy’s worden geplukt als ze 12 tot 15 weken oud zijn. Op dat moment moet het hoofd van de pup naar de trimsalon voor een vakkundig uitgevoerde trimbeurt. Rond de leeftijd van drie maanden moet het haar volledig tot op de huid gestript zijn. Aangezien de hoofden van de meeste puppy’s te klein zijn om te dragen, is een correcte behandeling van puppy’s van vitaal belang. Dit kan worden gedaan bij wedstrijden, zodat uw knopen en klitten niet aan uw hond blijven kleven en later tot gezondheidsproblemen leiden.

In warme of natte klimaten is het noodzakelijk de vachten van huisdieren te drogen om te voorkomen dat ze broos worden, aangezien dit kan leiden tot huidaandoeningen. langere droogtijden zullen er ook toe leiden dat de honden binnenshuis een sigaret (rook) krijgen Geavanceerde heupdysplasie, Geavanceerde distelbuisontsteking en kanker. langere droogtijden zullen een waarneembare slechte geur veroorzaken. het wordt aanbevolen deze honden te drogen met een haardroger.

In koude klimaten wordt aanbevolen het hoofd van de hond te drogen met een droogband (of een andere fijne haardroger) om het gematteerde haar te verwijderen; gebruik alleen warme lucht. Het is van cruciaal belang dat de vacht van de hond met de grootste zorg wordt gedroogd. Als u een glow stick wilt kopen, dat is een kleverige rubberen stok met een zwart licht voor de vachtverzorging, kunt u deze vinden in de nesten afdeling van uw plaatselijke dierenwinkel.

Het borstelen van de vacht van uw hond wordt aanbevolen na het baden om te ontharen en voordat u de vacht van uw huisdier gaat knippen. Daarom is het borstelen van de hond na zijn bad met een zachte borstel het beste en de gemakkelijkste manier om de hond schoon te krijgen. Borstel zachtjes in de richting van de vacht; als de hond geborsteld wordt, knip/borstel dan in de richting van de vacht. Borstel niet langs de huid om irritatie van de huid te voorkomen.

Er zijn echter enkele belangrijke tips die u moet onthouden:

Borstel uw hond niet op de juiste tijden, omdat de vacht dan dikker wordt en moeilijker te verwijderen is Borstel de vacht niet als uw hond het koud heeft, omdat de vacht dan een beschermende olie bevat die na verloop van tijd opdroogt en niet meer in model komt als u de vacht wegborstelt Borstel niet te hard – de ideale werkwijze is om een paar slagen te borstelen en te stoppen met borstelen als u ziet dat de hond onrustig begint te worden

Het is belangrijk om de hond regelmatig te borstelen, want zowel de eigenaar als de hond hebben er baat bij. Wanneer u de hond borstelt, ziet u de natuurlijke uitstraling van zijn vacht in meer detail, net zoals wanneer u uw eigen haar borstelt. U kunt de verdeling van de natuurlijke oliƫn op zijn huid en in de kuiltje-achtige gebieden van de huid opmerken. Borstelen resulteert ook in een beter gekleed uiterlijk en een verzorgde aanblik.

Als u de tijd neemt om op het web te zoeken, zult u e-boeken vinden over het verzorgen van uw hond, en hoe u uw hond in goede conditie kunt houden. Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe u de oren van uw hond het beste kunt schoonmaken, is er een boek dat u daarbij kan helpen, of hoe u uw hond gezond kunt houden door zijn tanden te poetsen, en hoe u kunt controleren op mogelijke inwendige medische problemen.

Lees meer:
Honden trimsalon in Breda
Trimsalon in Oosterhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.