Het juiste dieet voor uw hond kiezen

Hondenvoer bestellen

Hoe belangrijk is dieet?

Honden in het wild leefden en bloeiden met diëten die voornamelijk bestonden uit vers gehakt, rauw vlees. Zij hebben te kampen met ziekten die worden veroorzaakt door een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Gedomesticeerde honden moeten een gezonde, evenwichtige voeding krijgen die bestaat uit eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen.

Het is van het grootste belang dat u een gezonde hondenvoeding kiest. Alle honden zijn niet hetzelfde en u moet uw keuze baseren op de voedingsbehoeften van uw hond. Een goede hondenvoeding moet eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen bevatten. Eiwitten zijn de essentiële bouwstenen van alle cellen, weefsels, organen en botten. Het zijn de bouwstenen die uw hond gebruikt om weerstand te bieden tegen ziekten en om uiteindelijk een sterk immuunsysteem op te bouwen. Een goede kwaliteit hondenvoer moet een evenwichtige verhouding eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen bevatten.

Hoe kiest u de juiste voeding voor uw hond?

Er zijn twee overwegingen die u in gedachten moet houden bij het kiezen van de juiste voeding voor uw hond: de beschikbaarheid van voedingsstoffen en de calorische dichtheid.

NONumberED GR Media queries

Rauwe eierenRauwe visRauw vlees (vleesresten, rauwe zalm, vers gevogelte) maakt het mogelijk dat het vlees de maag en darmen van de hond passeert, maar het moet eerst worden aangevuld voordat het de vitaminen en voedingsstoffen kan opnemen.Rauw vlees, eieren en vis mogen niet samen worden gegeven omdat ze een potentiële bron van salmonellavergiftiging vormen.Eieren zijn de schoonste bron van eiwitten en bevatten de minste hoeveelheid vet. Wanneer u eiwitten in het dieet van uw hond opneemt, controleer dan of de eiwitbron volledig vlees is, en geen “meel”. Het eerste ingrediënt op het etiket van uw hondenvoer moet altijd een hele vleesbron zijn, zoals lam, kip, zalm of hertenvlees.

vetten uit volle granen, groenten en fruit

Bovendien moeten volle granen, groenten en fruit in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn.

atica (brood, vlees- en beendermeel) zijn ideale eiwitbronnen en bevatten veel gezonde mineralen. Volgens de AAFCO-normen (Association of American Feed Control Offices) is een groter aantal eiwitbronnen toegestaan; vleesmeel en beendermeel echter niet.

Andere eiwitbronnen zijn verkrijgbaar als supplementen.

Onjuist of nep voedsel

Voedsel uit de supermarkt dat claimt “100 procent nutritioneel compleet en uitgebalanceerd” te zijn

erts (bij verordening) dat het

“compleet en evenwichtig”

niet noodzakelijkerwijs waar, hoewel een voeding die alle essentiële voedingsstoffen van een hond in de juiste concentraties bevat, zonder nadelige bijwerkingen door het spijsverteringsstelsel van de hond gaat.

Laat uw huisdier regelmatig testen.

Als u uw hond een merk voert dat niet als “compleet en uitgebalanceerd” is geëtiketteerd of producten bevat die volgens het etiket “compleet en uitgebalanceerd” zijn

of slechts incidenteel voedingsmiddelen bevatten die uw hond niet goed verdragen

of met “bijproducten” worden gevoed, is een hond op lange termijn niet noodzakelijk beter af omdat een deel van de “bijproducten” kan worden weggegooid.

vooraf bepaalde ingrediënten

Volle granen (nedrichst) zijn licht in koolhydraten en vullen relatief meer, zodat een hond de calorieën die ze bevatten kan verbranden

of licht in vetten en koolhydraten, zodat ze het vet kunnen verbranden en dan goed opletten

Frequentie van voedingen voor geen dutjes

Wandelfrequentie – de optimale frequentie is dertig minuten, maar zij moeten ten minste vijf dagelijkse wandelingen hebben

Tijd tussen maaltijden

De volgorde waarin u uw honden voert is belangrijk.Hoe vaak u uw hond voert is een dynamische interpretatiekwestie, en hangt echt af van de hond. Uw onderzoek moet rekening houden met de natuurlijke dagelijkse cyclus van uw hond!

Als u denkt dat twee keer per dag een halfuurtje wandelen ideaal is, en dat een hond dat kan krijgen zonder bijbehorende dutjes, dan moet u uw strategie misschien toch eens heroverwegen. Het is voor de meeste honden al moeilijk genoeg om aan hun dagelijkse beweging te komen zonder dat ze vijf minuten later ook nog eens hun rommel moeten opruimen. U bent gewoon de rommel aan het opruimen op het moment dat uw hond klaar is met zijn of haar maaltijd. Ruim zo min mogelijk op.

Ook als u uw hond zo slecht voedt dat hij of zij tegen de muren opbotst, zou er sprake kunnen zijn van een voedselbewakingsprobleem. Probeer dit probleem de volgende keer op te lossen met een beter dieet en meer beweging.

Kwaliteit vs. kwantiteit – eet smakelijk en zorg ervoor dat uw hond zijn deel van de voedzame traktatie tijdens het eten krijgt. Als u uw hond te veel traktaties geeft, kan dat leiden tot gassigheid en zwaarlijvigheid, terwijl te weinig traktaties kunnen leiden tot ondervoeding van uw hond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.